Проект Сила за здраве

Новини


ноември 15 2012

Американската фармацевтична компания MSD представи новите си продукти от линията Африн

През октомври MSD представи на българския пазар продуктите от серията Африн PureSea, с които разширява семейството на един добре познат и употребяван продукт – Африн.

Новата серия включва:

Африн PureSea Baby – пригоден е за малките нослета на деца и бебета на 2 седмици и по-големи;

Африн PureSea Isotonic – прекрасно средство за почистване на носните пътища и за физиологични промивки на носа;

Африн PureSea Hypertonic – предназначен да отпушва носните канали и да ни помогне при така честия проблем за сезона - запушения нос.

И трите продукта съдържат 100% натурален, стерилен разтвор на морска вода, богата на микроелементи, без консерванти и химични добавки. Те са пригодени за безопасна и продължителна употреба.

Серията Aфрин PureSea се произвежда в Сен Мало (Франция, Бретан), в сърцето на залива Мон Сен Мишел, който е под защитата на ЮНЕСКО. Заливът е известен с голямото си разнообразие от морски растения и силния интензитет на своите приливи и отливи. По време на приливите и отливите разликата между най-ниското и най-високото ниво на водата варира значително, като достига до 15 метра.
Благодарение на този естествен поток на вода и студените морски течения, морските растения от Мон Сен Мишел са много богати на микроелементи. Те способстват за изключително високото качество на продуктите от серията Aфрин PureSea.


Вълна от морето или приказка за живата вода

Чели ли сте приказката за живата вода? Тя звучи горе – долу така:

„Имало едно време един крал. Веднъж той заболял тежко и всички мислели, че ще се прости с живота. Кралят имал трима сина. Един ден те срещнали старец, който ги попитал защо са така угрижени. „Нашият баща е много болен" – отговорили тримата – и навярно скоро ще умре, защото нищо не може да пребори болестта му." Старецът казал: „Има един лек – живата вода. Ако отпие глътка от нея, той ще оздравее. Ала е много трудно да я намерите".

Тръгнали по петите на тримата братя, следата ни отведе до приказен Бретан в Западна Франция, чийто брегове се обливат от водите на Атлантическия океан. Криволичещите малки крайбрежни пътища ни разкриват прекрасни гледки към скали, леки фиорди, широки и плитки заливи, и малки рибарски селища. Въпреки студените води на океана, можем да се насладим на чистотата на природата и силните ветрове, които са превърнали пускането на хвърчила в национален спорт на тази провинция. Така достигнахме до перлата на тази келтска земя, изпълнена с легенди за Мерлин и Ланселот, а именно – залива Мон Сен Мишел. Тук ще се установим, за да видим прочутите приливи и отливи на океана, които можем да наблюдаваме именно в този залив, където водата се отдръпва до 3-4 километра навътре и докъдето погледът стига се вижда кал и мокър пясък. А приливът пристига на всеки шест часа, като „галопиращ кон" според древните предания, за да покрие всичко със своята водна пелена.

Като приказен герой от вълните се издига едноименното абатство, заобиколено от кристалната водна повърхност. То помни епични битки, тайни за френските крале и келтски митове. Приливите и отливите на океана позиционират манастира ту като остров, ту като част от материка.

Това място е заредено с много положителна енергия и вдъхновило не една история, и не малко велики хора. Тук, където приливите и отливите посрещат роматичните изгреви и залези, и помнят вълнуващи истории, водата е с богато съдържание на микроелементи, които помагат зa възстановяването на здравословния баланс и се грижат за здравето на всички ни.
В залива на Монт Сент Мишел и ние открихме живата вода, която помага на всеки един от нас, като ни дава възможност да вдъхнем бурната вълна на морето във всеки един момент от деня. Затова, препоръчваме на всяка дама да носи в своята дамска чанта „вълна от морето", а именно 100% чистата морска вода Afrin Pure Sea, родена от бреговете на Бретан.

Повече информация за Мон Сен Мишел можете да намерите тук

Назад »

2012 Сила за здраве. Проект на MSD - България.

Уеб дизайн от Desart Studio